1001 Derde Deva Şu Çörek Otunu Kullanmaya Devam Edin.

Bir peygamber tavsiyesidir çörek otu tüketmek. Nedenmiş, okuyalım.

Çörek otu peygamberimizin ölümden başka her derde devadır dediği insanoğlu için yaratılmış harika bir gıdadır. İçerisinde bulunan vitaminler, etken maddeler ve önemli yağ asitleri onu eşsiz kılmaktadır.

Öyleki A vitamini, B1, B2, B3, B6 vitaminleri, C vitamin, folk asit gibi önemli vitaminlerin yanında; kalsiyum, fosfor, demir, çinko, bakır mineralleri; omega-3, omega-6, oleik asit, palmitik asit, stearik asit, arachidk asit gibi önemli yağ asitlerini bünyesinde barındırmaktadır.

Çörek otu üzerine yapılan araştırmalar iltihap önleyici, eklem hastalıklarının iltihaplarını yok etmede etkili yağ içerdiğini ortaya koymuştur.

Hem çörek otu tohumunun kendisi hem de çörek otu yağı sağlıklı bir vücuda sahip olmada hem de önemli hastalıklarla mücadelede ayrı bir yere sahiptir. Çörek otu özü üzerine yapılan araştırmalarda prostat kanseri, meme kanseri, cilt kanseri gibi kanser türleri üzerinde kanserli hücrelerin gelişmesini yavaşlattığı gözlemlenmiştir.

Mısır kraliçesi Kloepatranın dillere destan güzelliğini çörek otuna borçlu olduğu rivayet edilmektedir. Yine İbni Sina meşhur ‘Hastalıkların Kanunu’ adlı kitabında çörek otunun metabolizmayı uyardığını, uyuşukluk ve halsizliği giderdiğini belirtmektedir.


-------- Sponsorlu --------

Hipokrat çörek otunun sindirim ve karaciğer rahatsızlıklarının devası olarak tanımlamaktadır.

Çörek Otu Tohumunun Faydaları

Her şeyden önce çörek otu tohumu bağışıklık sistemini güçlendirici tesire sahiptir. Anti-tümöral yani tümör önleyici etkisi vardır. Kanser önleyicidir. Ağrı kesicidir.

Vücutta iltihaplanma ile savaşır yani antienflamatuvar özelliği vardır. Hayati bir organımız olan karaciğeri korur.
Antiviral ve antibakteriyel özelliği mevcuttur. Vücudu alerjik hastalıklara karşı korur.

Bünyesinde ihtiva ettiği timokinon kalp sağlığını koruyucu özelliğe sahiptir. Nefes darlığına iyi gelmektedir.
Tansiyon düşürücü etkiye sahiptir. Böbrek sağlığını ve mide zarını koruyucudur.

Çörek Otu Nasıl Tüketilmelidir

Uzmanlar öğütülmüş çörek otu alınmamasını, tohum olarak alınmasını tavsiye ediyor. Çünkü öğütme esnasında faydalı yağlar uçuyor.

Kahvaltılardan veya yemeklerden 1 saat evvel 1 tatlı kaşığı çiğnenerek tüketilebilir. Bunun haricinde salatalarınıza, poğaça, börek ve kurabiyelerinize de ekleyerek tüketebilirsiniz.


-------- Sponsorlu --------