Sahte pirinci nasıl ayırt edersiniz? İşte o basit yöntem!

Pirinci taklit etmek için, patates nişastasını sentetik reçine gibi birçok farklı plastikle karıştırarak deyim yerindeyse “sahte” bir pirinç elde etmeyi bile başarmışlar. Bu ürünün tüketilmesiyle ilgili doktorlar oldukça endişeli, ve uyarıyorlar tüm tüketicileri. Öyle ki, bu yöntemle üretilen pirinçten üç porsiyon tüketmeniz, küçük bir plastik poşeti yemenizle aynı şeymiş.

Su Testi

Pişmemiş bir yemek kaşığı pirinci, bir bardak soğuk suya koyun. Eğer pirincin tamamı suyun dibine gömülürse, tamam. Bir sorun yok. Yok ama suyun yüzüne çıkarsa pirinç taneleri, burada bir sorun var demektir. Dikkatli olun.


-------- Sponsorlu --------

Ateşle Test (Evde deneyin ama dikkatli deneyin)

Biraz pirinci çakmak ya da kibritle yakmayı deneyin. Eğer birden alev alırsa, bilin ki sahtedir.

Havan ve Tokmak Testi

Eğer bir tokmak ve havan yardımıyla birkaç pirinç tanesini ezdiğinizde bembeyaz bir toz haline geliyorsa sorun yoktur. Ama eğer bir sarılık varsa bu tozda, bildiğiniz plastiktir o.

Küf Testi

Eğer pirinci iyi bir şekilde pişirdiğinizi biliyorsanız ve zamanınız da varsa güzel bir deney daha var. Bunda da pirincin az bir kısmını alıp hava geçirmez bir kabın içerisine koyuyorsunuz. Birkaç gün sonra kapağını açtığınızda küflenmemişse, düpedüz sahtedir bildiğiniz plastiktir, market torbasıdır o! Pirincin küflendiğini unutmayın.


-------- Sponsorlu --------